Vinoteka Wine & Friends

Nakon dugogodišnje prisutnosti u segmentu distribucije i promocije vina i jakih alkoholnih pića kroz HoReCa kanal odlučili smo se svoja vrata otvoriti i krajnjim kupcima. U prosincu 2021. godine na Vrbanima, na adresi Malogorička ulica 42 otvorili smo svoju prvu trgovinu probranih vina i jakih alkoholnih pića pod nazivom Wine&Friends.

Uz posebna, domaća vina koja su nam od samog početka poslovanja bila u našem fokusu na policama vinoteke Wine&Friends svoje su mjesto našle i brojne poznate etikete slavnih i svjetski poznatih vinarija.

Novo u ponudi

Odnedavno, u svoju smo ionako bogatu ponudu vina uključila i vina velike makedonske vinarije Tikveš. Vinarija koja u posljednjih nekoliko godina ugodno iznenađuje i oduševljava svojom ponudom vrhunskih vina. Uz Makedonska tu su i Istenič penine iz susjedne Slovenije, premium rakije i vina iz Srbije te vina i rakije iz BiH.

Od alkoholnog asortimana neizostavno mjesto na policama vinoteke Wine & Friends je i cijela paleta proizvoda Old Pilot`s. Centralno mjesto na polici rezervirano je za njihov proslavljeni i višestruko nagrađivani Old Pilot`s Gin. 

vinoteka wine and friends

Neiscrpna inspiracija naših najpoznatijih pilota svake godine iznova donosi i novu etiketu pod zastavom Art edicije. Odnedavno tu je i njihova Old Pilot`s Vodka koja će zasigurno oduševiti brojne poklonike tog alkoholnog pića.

Bijela vina poznatih svjetskih brendova

U našoj vinoteci, opremljenoj u industrijskom stilu, dobri će poznavatelji vina ostati zatečeni i ponudom stotina vrsta stranih i teško dobavljivih vina vodećih boutique vinarija. Naći ćete tu i vina većih Europskih vinskih kuća sa naglaskom na vina koliko toliko pristupačnih cjena. U vinoteci su dostupna bijela vina vinarije Zind Himbrecht, Franz Hirtzberger, Markus Molitor, slavnih princeza iz Rheingau-a Therese Breuer (Georg Breuer) i Eve Fricke, powerhouse moderniste iz Nahe Tima Fröhlicha (Schäfer Fröhlich), famozne Sancerre-e iz Chavignola Gerarda Boulay-a, Chablis od Louis Michel-a, Puligny od Jacques-a Carillon-a, Mersault Arnaud Ente ili krasne kreacije iz Maconn-a od Jules Desjourneys te ostalih. U ponudi je također i zavidan broj etiketa najpopularnije talijanske vinarije bijelih vina Cantina di Terlano.

Crna vina sa poznatim potpisom

Od crnih vina u našoj su ponudi vina Chateauneuf du Pape od Paul Avril-a (Clos des Papes), vina Pegau i Chapoutier uključujući i vina sjeverne Rhone. Veliki broj pinot noir-a iz Burgundije, talijanskih ikona kao što su Pio Cesare, Bruno Giacosa, slavni amarone od Allegrini-ja, Castiglion Bosco obitelji Ferragamo, boutique Brunello od Eredi Fuligni, ili Bio kreacije Castello dei Rampolla gdje je i slavni Pierro Antinori učio zanat.

Ljubiteljima rose vina dostupna su rijetka rozé vina iz Provence-a od Clos Cibonne koja se rade od autohtone sorte grožđa Tibouren, ili uvijek popularan Hecht & Bannier rosé.

Uz sve spomenute, mirne, vinske bisere, ponos su vinoteke Wine & Friends šampanjci kuće Lanson, jedne od najstarijih kuća regije Champagne te primjerice nove sjajne zvijezde Champagne-a Adriena Dhondt-a (Dhondt-Grellet).

Za svakoga ponešto, no svoj ćemo ciklus preobrazbe zaključiti tek sa otvaranjem wine bara sredinom ove godine a sa kojim ćemo svoju postojeću listu usluga upotpuniti popularnom uslugom otvaranja i serviranja “Vaših“ vina.

Naše usluge

Trenutno u svojoj ponudi usluga nudimo usluge savjetovanja u izradi vinske karte, usluge izrade personaliziranih etiketa kao i uslugu izrade i dostave poklon paketa na željenu adresu. Posebno smo ponosni što u suradnji sa probranim vinarijama i destilerijama možemo ponuditi i uslugu degustacije i prezentacije vina i alkoholnih pića koje će se sada moći održavati i u našoj Wine&Friends vinoteci.

Ono što posebno veseli je što će ovaj, u Hrvatskoj, još neuobičajen, koncept istakanja vina otvoriti vrata svima onima koji na financijski prihvatljiv način žele učiti ili jednostavno samo uživati u vođenom ispijanju vina a da se pritom naplati samo usluga njegove prezentacije i serviranja.

Sve to ipak ne bi bilo moguće bez konstantnog promišljanja, posvećenosti i ljubavi spram vina koje je postalo i ostalo okosnica Lu-Ma-inog postojanja. Te su emocije prepoznali i naši brojni kupci a bez kojih ne bi bilo moguće doći do zavidnog broja posebnih vinskih etiketa ali i neizostavni djelatnici i svi direktni i indirektni sudionici Lu-Ma tima bez kojih sve to ne bi bilo moguće.

Na Vam je da provjerite da li je to stvarno tako i posjetite nas u vinoteci Wine & Friends na adresi Malogorička ulica 42, na Vrbanima.