Vinarija Jakopić – Gdje je stvaranje vina umjetnost

Vinarija Jakopić smjestila se u prekrasnom Međimurju, brzorastućoj vinskoj regiji čija su vina prepoznatljiva u Hrvatskoj i znatno šire. Pisana povijest ove vinarije datira još od davne 1908. godine. Od tada se negdje u dane s kraja ljeta, ponavlja isti nemir i velika svečanost iščekivanja prvih kapi mošta. S njima uvijek iznova počinje život sjajnih vina čija se kvaliteta zamata srebrom, a samo vrhunske kaplje zlatom. I danas, s puno ljubavi i strasti, vina stvara već treća generacija.

Na 14 ha vinograda Vinarija Jakopić uzgaja sorte: graševina, sauvignon, rajnski rizling, silvanac zeleni, muškat žuti, pušipel, cabernet sauvignon, syrah i merlot, od kojih nastaju vrhunska i kvalitetna vina koja na mnogim izložbama i sajmovima osvajaju najviša odličja kakvoće.

Jedno od njih je i najprestižnije svjetsko ocjenjivanje vina, Decanter World Wine Awards, koje je također prepoznalo kvalitetu vina Jakopić i nagradilo ju medaljama.

Jakopić – Graševina IBPB 2015

Redale su se berbe, ali tek se 2015. pojavila izborna berba prosušenih bobica Graševine.
Potvrda da se radi o doista velikom vinu Međimurskog terroira stigla je 2017. godine direktno iz Londona: Decanterova platinasta medalja.

Jakopić – Pušipel prestige 2015

Već iduća godina donijela je zlatnu medalju još jednom vrhunskom vinu Jakopić Pušipel Prestige 2015 – izborna berba bobica
Bobice Pušipela korištene za ovo vino dozrijevale su na grand cru položajima vinarije Jakopić. Zlatna medalja vrhunskom vinu Pušipel Prestige i.b.b. 2015.

Jakopić – Pušipel classic

Veliko priznanje za Pušipel classic u kategoriji normalne berbe stiglo je 2019. godine. Nagrada  je to koja je otvorila vrata autohtonoj sorti na svjetske police i vinske karte. Sorta koja, iako nepoznata, svake godine i u svim kategorijama odnosi medalje na natjecanjima.
Ravno iz Londona: Decanterova srebrna medalja.

Restoran Terbotz

Kao dodatak vinariji, restoran Terbotz smješten je u prekrasnoj kurji staroj preko 200 godina na Železnoj Gori kao nezaobilazna postaja svih koji žele uživati u jedinstvenom ambijentu i vrhunskoj tradicionalnoj gastronomiji. Restoran je okružen međimurskim brežuljcima na kojima su smješteni vinogradi, a s njegove se terase pruža jedan od deset najljepših pogleda u Hrvatskoj. Gastronomska ponuda restorana snažno se naslanja na okruženje u kojem se nalazi. Temelj pomno promišljenog menija je 180 godina stara zbrka recepata koja, uz dašak modernoga, gostima garantira nezaboravno gastronomsko iskustvo.

Vrhunska gastronomija zaokružena je vinima Jakopić koja su posljednjih godina osvojila brojne domaće i inozemne nagrade, a osim njih, na vinskoj karti restorana gosti mogu pronaći i druga probrana međimurska vina. Čarobna priroda, kreativna kuhinja i vrhunska vina spojeni su u jedinstvenu priču u restoranu Terbotz – ponosnom predstavniku svih međimurskih ljepota. Uz vina Jakopić, koja nastaju pod sloganom „Umjetnost stvaranja vina“, istražite ljepote čarobnog Međimurja.

Jakopić vina u našoj ponudi