Tristeca by Senjković

Obzirom da je za mnoge jesen doba godine koje priziva nostalgiju i sjećanja na neka prošla vremena pa nerijetko i na razmišljanja o prolaznosti života Lu-Ma je svoju jesen započela simbolično, uz Tristecu.

Našu smo ponudu vina ovu jesen obogatili još jednim novim, bijelim, ovoga puta, bračkim vinom.

Vino Tristeca, suho je vino pripremljeno iz sorte pošip, berba 2018, kratko je macerirano i odležalo u hrastovim bačvama.

Vinska sorta Pošip u posljednjih je par desetljeća stekla golemu popularnost. Iako se tradicionalno doživljava kao tipična južnjačka sorta danas je zaslugom ne malog broja vinara dokazano da nije nužno vezana za Korčulu i sam jug Hrvatske pa njena zastupljenost uz obalu i zaleđe ne prestaje rasti.

Baš vino iz te sorte obitelj Senjković sa Brača odlučila je posvetiti nedavno preminulom ocu Tončiju.

Na nosu prevladavaju note zrelih dunja, maslac i kruške, suhe marelice te mediteransko bilje. Na nepcu je voćan, orašast, sočan … mastan i raskošan, no i dalje odiše svježinom i zavodljivim temperamentom Pošipa. Riječ je o izuzetno komplesknom, no elegantnom i zaokruženom vinu s mineralnim karakterom idealnom za uživanje u jesenskim danima pred nama.

Bez obzira na to kakve osjećaje kod Vas budi jesen sigurni smo da će ovo moderno vino koje odiše tradicijom iznenadit svako nepce i donjeti prekrasne boje i mirise jeseni i u vaš svijet.

Živjeli!

Senjković Pošip Tristeca 0,75l

137.50 kn

Pošip Tristeca je, za razliku od  svježeg Pošip Sentimenta, kratko maceriran pa odležan u hrastovim bačvama.

Na nosu prvladavju suhe marelice i mediteransko bilje. Note zrelih dunja, krušaka i maslaca. Na nepcu je voćan, orašast, sočan, mastan i raskošan.

Izuzetno kompleksan, no elegantan, s mineralnim karakterom.

Moderno vino koje odiše tradicijom iznenadit će svako nepce.

Temperatura serviranja:  13 °C

Gastro-preporuka: uz sva jela od ribe, školjaka i mesa.

Pročitaj više