Rose inačica Piccinijevog Prosecca Venetian Dress

Prosecco, talijansko voćno pjenušavo vino koje već neko vrijeme dominira na tržištu pjenušavih vina dobilo je dozvolu i za Rose varijantu.

Talijanska vlada konačno je odobrila proizvodnju i ružičastog Prosecca. Da bi se Prosecco DOC označio kao rosé, proizvođači će se morati pridržavati posebnih pravila. Glera uz dodatak 10 do 15% pinot noira jedine su dozvoljene sorte grožđa koje sudjeluju u proizvodnji ružičastog Proseca, a isti se može proizvesti samo u dva stila, Brut Nature i Extra Dry.

Iako se izlazak ružičastog Prosecca očekuje tek početkom slijedeće godine, talijanska vinarija Piccini na tržište je već izbacila svoj Sparkling rose.

Njihov Prosecco u prepoznatljivo dizajniranoj ekskluzivnoj  boci već neko vrijeme plijeni pažnju. Riječ je o Proseccu koji na nos donosi intenzivan voćni miris jabuke, limuna i grejpa, uz izražen miris glicinije u cvatu i cvjetova akacije. Vino koje osvježava, krijepi, potiče na smijeh, cjenovno pristupačno i zabavno za popiti u društvu, sada je dostupno i u rose boji.

Piccini Gocca Rosa, Extra Dry, ružičasti su mjehurići zraka umotani u bocu inspiriranu venecijanskom haljinom.

Piccinieva Gocca Rosa, Extra Dry, pripremljena je iz dvije sorte, 90% je Glera i 10% je Pinot Noir, baš onako kako je dozvolilo talijansko Ministarstvo poljoprivrede, hrane i šumarstva.
Pinot Noir dodao je cvjetnoj i elegantnoj Gleri više tijela i složenosti s naglaskom na svježinu i gipkost.

Svim ljubiteljima talijanskih Prosecca najtoplije preporučamo.

venetian dress

by Piccini