Rose inačica Piccinijevog Prosecca Venetian Dress

Prosecco, talijansko voćno pjenušavo vino koje već neko vrijeme dominira na tržištu pjenušavih vina dobilo je dozvolu i za Rose varijantu. Talijanska vlada konačno je odobrila proizvodnju i ružičastog Prosecca. Da bi se Prosecco DOC označio kao rosé, proizvođači će se morati pridržavati posebnih pravila. Glera uz dodatak 10 do 15% pinot noira jedine su dozvoljene sorte grožđa koje sudjeluju u proizvodnji ružičastog Proseca, a isti se može proizvesti samo u dva stila, Brut Nature i Extra Dry.

PICCINI PROSSECO

Venetian Dress

ili

Goccia Rosa

Iako se izlazak ružičastog Prosecca očekuje tek početkom slijedeće godine, talijanska vinarija Piccini na tržište je već izbacila svoj Sparkling rose. Njihov Prosecco u prepoznatljivo dizajniranoj ekskluzivnoj  boci već neko vrijeme plijeni pažnju. Riječ je o Proseccu koji na nos donosi intenzivan voćni miris jabuke, limuna i grejpa, uz izražen miris glicinije u cvatu i cvjetova akacije. Vino koje osvježava, krijepi, potiče na smijeh, cjenovno pristupačno i zabavno za popiti u društvu, sada je dostupno i u rose boji. Piccini Gocca Rosa, Extra Dry, ružičasti su mjehurići zraka umotani u bocu inspiriranu venecijanskom haljinom.
Piccinieva Gocca Rosa, Extra Dry, pripremljena je iz dvije sorte, 90% je Glera i 10% je Pinot Noir, baš onako kako je dozvolilo talijansko Ministarstvo poljoprivrede, hrane i šumarstva. Pinot Noir dodao je cvjetnoj i elegantnoj Gleri više tijela i složenosti s naglaskom na svježinu i gipkost. Svim ljubiteljima talijanskih Prosecca najtoplije preporučamo.

venetian dress

by Piccini