Rođen je novi “Piccini 1882“

Talijanska vinska obitelj Piccini promijenila je svoj vizualan identitet.
Grupacija Piccini ove je godine završila svoj proces rebrandinga. Stari naziv “Tenute Piccini“ tako odlazi u povijest, a sva službena priopćenja grupacije od sada idu sa novim potpisom “Piccini 1882“.

Novi je to početak talijanske vinske obitelji na čelu s izvršnim direktorom Mariom Piccinijem.

S Piccinijem 1882 tako je započelo novo poglavlje povijesti obitelji i vinarije Piccini. Njegovo vodstvo smatra kako će im novi izgled omogućiti prepoznatljiviju i jasniju komunikaciju sa javnošću. Za razliku od Tenute Piccini koji je predstavljao pluralitet cijele njihove vinarije, Piccini 1882 je jedinstven. On objedinjuje sva imanja i simbol je svih onih vrijednosti kojima se obitelj Piccini vodi već 140 godina.

Postupkom rebrandiranja dovršeno je i strateško repozicioniranje tvrtke. Cilj je bio optimizacija poslovanja i dodavanje još veće vrijednosti višestrukim aktivnostima pojedinih vinarija i budućim projektima Grupe. Grupa je tijekom godina značajno narasla. Najbolje o rastu govori broj od 17 milijuna proizvedenih boca u 2020. godini i preko 67 milijuna eura prometa.

“Filozofija naše obitelji ostaje ista, duboka povezanost s vrijednostima i tradicijom koja se prenosi s koljena na koljeno kao polazna točka za proizvodnju vrhunskih vina.Ipak, osjećali smo potrebu da tvrtku podignemo na još višu razinu. Vrijedno smo radili na stvaranju moderne, učinkovite i funkcionalne organizacije. S ove točke gledišta, Piccini 1882 predstavlja sposobnost prepoznavanja i razumijevanja brzih promjena u svijetu vina te pronalaženja i usvajanja najprikladnijih rješenja.”

Mario Piccini | Izvršni direktor

Novim se vizualnim identitetom ističe godina osnutka grupe, pojačava njena veza sa dugom tradicijom proizvodnje vina te promiče prepoznatljivost grupe koja neumorno prati svjetske vinske trendove kako bi udovoljila ukusu što većeg broja krajnjih potrošača.

Piccini 1882 već je pet generacija posvećen misiji: Biti najdinamičniji i najpoznatiji ambasador talijanske vinske tradicije i teritorijalnih izričaja.

Mi mu želimo puno uspjeha na tom putu.

Lu-Ma tim

LOGO Piccini18821

Piccini 1882 vinogradarska je grupacija obitelji Piccini, smještena u Castellini u Chiantiju, u srcu regije Chianti Classico. Piccini je jedan od najdinamičnijih proizvođača talijanske vinske scene, cijenjen u cijelom svijetu. Obiteljsku povijest koja je započela krajem 19. stoljeća danas vodi peta generacija. Obitelj Piccini može se pohvaliti sa 5 imanja koja pokrivaju više od 200 hektara vinograda od Chianti Classica do Maremme pa sve do vulkanskih područja Etne i Vulture.

valiano logo
torre mora logo
regio logo
moraia logo
Logo Geografico rosso piccini
villa cortile logo

Godine 2018. obitelj Piccini postaje vlasnik bivše zadruge Agricoltori del Chianti Geografico, povijesne znamenitosti zajednice Chianti. Sva imanja vodi izvršni direktor Mario Piccini sa svojim sinovima Benedetta, Ginevra i Michelangelo koji su odigrali važnu ulogu u međunarodnoj prepoznatljivosti obitelji Piccini čija su vina danas prisutna u preko 80 zemalja svijeta.

Više o vinariji i vinima Piccini 1882 u našoj ponudi saznaj ovdje!