San Polo Brunello Di Montalcino 0,75l

Sjajno, bistro vino intenzivne rubin crvene boje.

Na nosu tipičnog mirisa cvijeta ljubica i sitnih crvenih bobica. Suptilne nijanse šume, aromatičnog drveta, daška miješanog voća, vanilije i džema ustupaju mjesto suptilnim naznakama kave.

Vino je punog tijela, toplo na nepcu, gusto utkanih tekstura i robusnog tijela, postojanog završetka s dobro zaobljenim taninima.

Posebne značajke terroira imanja u San Polu daju ovom Brunellu kapacitet za dugo odležavanje, dok strpljivo podrumarenje još dodatno poboljšava ovo vino tijekom odležavanja u boci.

Temperatura serviranja: 16-18°C

Gastro preporuka: uz jela od crvenog mesa, divljač, gljive, tartufe, dozrele sireve.

75.10  (565.84 kn)

San Polo Brunello Di Montalcino

Brunello pripada krugu elitnih svjetskih vina koji uz “supertoskance” i barolo, predstavlja najsnažniji mogući talijanski odgovor na Bordo i Burgundiju.

Brunello je inače lokalni naziv klona sorte Sangiovese koja se njeguje u toskanskom gradiću Montalciano. Prvo talijansko vino koje je 1980. godine dobilo najvišu oznaku geografskog podrijetla DOCG od kada počinje i njegov uzlet na svjetskoj vinskoj sceni.

Brunello di Montalcino danas proizvodi više od 200 toskanskih vinarija. Vinogradi Brunella prostiru se na ukupnoj površini od 2.000 ha u obliku kvadrata čije su stranice cca 15 km. Na toj se površini izdvajaju 24 najbolje mikrozone čija se vina međusobno značajno razlikuju po aromatici i strukturi.

U svijetu vina Brunello danas slovi kao autentično, bogato, kompleksno vino sa strukturom koja jamči mogućnost dugog dozrijevanja i razvoja u boci.

Nagrade

Težina 1.3 kg
Vinarija

Allegrini

Vrsta vina

Crno vino

Sorta

Sangiovese

Zemlja - Regija

Italija

Možda će vam se također svidjeti…

1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK