San Polo Amphora Vignamasso
Vino napravljeno sa jedne parcele Sangiovesea, Vigna del Masso definiran je ogromnim vulkanskim kamenom na ulazu u vinograd. Vino je vinificirano cijelim grozdovima i prolazi kroz produljenu maceraciju u amforama. Bogato i intenzivno crno vino, duboko poštujući terroir porijekla, s kojim se San Polo potvrđuje kao jedna od najinovativnijih i najeksperimentalnijih stvarnosti u Montalcinu, u potpunosti inspirirana načelima održivosti i društvene odgovornosti.
Grožđe se bere ručno u malim sanducima od 17 kg tijekom druge polovice rujna. Tlo vinograda bogato kalcijem i glinom. Vinifikacija s cijelim grozdovima u amforama uz spontanu fermentaciju i odsustvo prepumpavanja i bušenja. Čim burna faza završi, amfore se pune vinom i maceracija se provodi s potopljenim čepom bez vanjske intervencije.
Odležavanje se odvija u amfori sa potopljenim poklopcem u trajanju četiri mjeseca. Nakon punjenja odležava u amfori otprilike 10 mjeseci prije punjenja.
San Polo Amphora Vignamasso – Rubin crvena boja, vrlo živa i svijetla. Kombinira svježe i ugodne cvjetne note s notama voća kao što su šumske jagode, maline i trešnje, nakon kojih slijede lavanda, sladić i nisko raslinje. U okusu ugodna ravnoteža između mladosti i mekoće.