Masciarelli Marina Cvetić Cabernet Sauvignon 0,75l

Bogato, intenzivno crno vino koje pršti notama ribule, kupine i tamne šljive zajedno s glatkim taninima i vrlo dugim završetkom.

Temperatura serviranja: 16-18°C

Gastro preporuka: Govedina, tjestenina, teletina, perad

 

43.90  (330.76 kn)

Masciarelli Marina Cvetić Cabernet Sauvignon

Ekskluzivna proizvodnja oko 3000 boca u jednom vinogradu obrađenom Guyot sustavom čiji su zasadi stari više od 40 godina. Prinos od 50 kvintala po hektaru omogućuje proizvodnju izvanredno uravnoteženog grožđa ubranog na nula kilometara. Colle Rosina uzdiže se ispred glavne vinarije Masciarelli. Monosortno vino fermentira u posudama od nehrđajućeg čelika i odležava u francuskoj hrastovini više od godinu dana. Slijedi dugo odležavanje u boci. Intenzivne arome crnog ribiza i borovnice dovode do punog tijela, mekog i voluminoznog, sa sočnim taninima i pikantnim završetkom.

Jako voljeni vinar iz Abruzza Gianni Masciarelli nažalost je preminuo 2008. Vinarija koju je osnovao živi i dalje u sposobnim rukama njegove supruge Marine i njihove najstarije kćeri Miriam. Inspiraciju da osnuje vlastitu vinariju dobio je nakon što je proveo ljeto u Champagneu gdje je shvatio da može proizvoditi vrhunska vina u svom rodnom Abruzzu. Uvelike je pomogao u oživljavanju vinske industrije u regiji koja je zastala. Godine 1981. počeo je raditi sa samo 5 jutara zemlje oko djedove kuće u selu San Martino sulla Marrucina. Zahvaljujući Giannijevom napornom radu i predanosti, imanje je ubrzo postalo mjerilo za vrhunska Abruzzo vina.

Masciarelli je ukupno osvojio 29 nagrada Tre Bicchieri. Njihova serija vina Marina Cvetić predstavlja ono najbolje od vinarije, poput ovog snažnog Cabernet Sauvignona koji se proizvodi u vrlo ograničenim količinama od svega nekoliko tisuća boca godišnje.

Masciarelli Marina Cvetić Cabernet Sauvignon

Grožđe se dobavlja iz Colle Rosina točno ispred vinarije gdje su prinosi izuzetno niski kako bi se povećala kvaliteta. U vinariji voće fermentira u spremnicima od nehrđajućeg čelika, a zatim odležava u bačvama od francuskog hrasta 18-24 mjeseca u bačvama od francuskog hrasta. To pomaže ukrotiti prodorne tanine Cabernet-a, stvarajući bogato, intenzivno crno vino koje pršti notama ribule ribice, kupine i tamne šljive zajedno s glatkim taninima i vrlo dugim završetkom.

Težina 1.3 kg
Vrsta vina

Crno vino

Sorta

Cabernet sauvignon

Zemlja - Regija

Italija

Možda će vam se također svidjeti…

1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK