Edizione Cinque Autoctoni 0,75l

Moćno, impresivno vino proglašeno „najboljim vinom godine“ 9 puta. U posljednjih nekoliko godina ovo je vino primilo više od 70 zlatnih medalja i međunarodnih priznanja uključujući u ulazak na listu „Wine Spectator TOP100“.
Vino je tamne rubin boje svjetlo na rubovima. Intenzivne i postojane voćne arome trešnje i šljive, zrelog crnog ribiza i duhana obogaćeno notama aromatičnih biljaka. Alkoholne note i adekvatna svježina sjajno su uravnotežene, a tanini su mekani s dugim završetkom.

Gastro preporuka: uz pikantna i začinjena jela, crveno meso, divljač, jake umake i sireve jakih okusa.

Temperatura serviranja: 16-18° C.

183.75 kn

Edizione Cinque Autoctoni

Vino proizvedeno od pet autohtonih sorti vinove loze koje se uzgajaju odvojeno u dvije talijanske vinske regije, Abruzzo i Pugila. Cilj je bio stvoriti vrhunsko crno vino u koje će biti utkana stoljetna tradicija proizvodnje vina dviju vinskih regija. Riječ je vinu za koje je korišteno samo najbolje grožđe iz sorti Primitivo koja raste na lozi staroj skoro 100 godina a koja u vinu sudjeluje sa 30%, Sangiovese sorti koja u vinu sudjeluje sa 25%, Montepulciano 33%, plus nešto malo Malvasie Nere i Negromaro. Zbog navedenog ovo vino nema naznačenu godinu berbe već samo broj sorti. Vino se flašira nefiltrirano nakon starenja u barrique bačvama 12 do 14 mjeseci.

Vino je spremno za piće odmah, ali podnosi i dugo starenje.

Odličan izbor uz druženje s prijateljima a preporuča se i kao vino za meditaciju.

Pored brojnih osvojenih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, Luca Maroni, jedan od najvažnijih talijanskih vinskih kritičara, ovo je vino ocijenio sa 99 bodova.

Težina 1.4 kg
Vrsta vina

Crno vino

Sorta

Primitivo, Sangiovese

Regija

Strana vina

Vinarija

Farnese

Recenzije kupaca

5 zvijezdica 0 0 %
4 zvijezdica 0 0 %
3 zvijezdica 0 0 %
2 zvijezdica 0 0 %
1 zvijezdica 0 0 %

Recenzije

Još uvijek nema recenzija ovog proizvoda.

Budite prvi koji će ocijeniti proizvod “Edizione Cinque Autoctoni 0,75l”