Dvorac Belaj Chardonnay Selection

17.50  (131.85 kn)

Pošto je chardonnay rana sorta, berba za ovo vino bila je početkom rujna. Nakon prerade vino je odležavalo na vlastitom talogu tri mjeseca te je ostatak života provelo u inoxu, da bi potom napunjeno u boce nakon par mjeseci bilo pušteno na tržište.

Riječ je o vrhunskom vinu koje krasi lijepa zlatno žuta boja, kristalno bistro i srednje gusto. Intenzivnost mirisa je izražena, a miris se polako otvara te je fin i ugodan. Na prvu notu javlja se zrela kruška praćena s malo vanilije, koju prati i zrela breskva s malo bijelog papra i aromatičnog samorodnog mediteranskog bilja, a kasnije se javlja i malo dima te suhe trave, dakle kompleksnost mirisa je izražena. Vino je suho, djelomično toplo i mekano s druge strane ima dobru svježinu, prisutni su blagi tanini, mineralno je te ga krasi srednje tijelo. Vino je uravnoteženo, intenzivnost okusa je izražena, okus je dugotrajan dok se na after tasteu javljaju note maslaca. Vino je harmonično i fino te u dobrim uvjetima čuvanja može dugo trajati.

Temperatura serviranja: 10 – 12°C

Gastro preporuka: u pripadajućoj burgundskoj čaši uz jednostavna jela poput fritaje sa šumskim gljivama, oborite ribe in forno uz obilje krumpira i ružmarina.

 

Nema na zalihi

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 100157 Kategorije: , , , , , , , , Oznake , , , ,