Allegrini Palazzo Della Torre 0,75l

Vino je elegantno i dobro uravnoteženo, dobre strukture i arome. Rubin je crvene boje s ljubičastim nijansama, nudi lagane primjese grožđica, sofisticirane note vanilije, crnog papra, klinčića i cimeta. Vino je dugačakog, baršunastog završetak i mekih tanina.

Temperatura serviranja: 18°C

Gastro preporuka: uz razna talijanska jela, s rižotima posebno onim s okusima šafrana, vrganja i svinjetine, klasična jela poput tjestenine s umacima Amatriciana i Carbonara, pečene lazanje, njoke sa sirom gorgonzolom i orasima, uz meso i pečenje na žaru, kao i srednje zrele sireve.

20.50  (154.46 kn)

Nema na zalihi

Allegrini Palazzo Della Torre

Vino nosi ime vinograda koji okružuje Allegrinijevu vilu Palazzo della Torre, remek-djelo renesansne arhitekture a koje je danas u vlasništvu obitelji Allegrini.

Vino je preteča metode dvostruke fermentacije Hrabri uvid Franca Allegrinija, vinara snažne i izuzetno svestrane osobnosti, koji je vinom Palazzo della Torre proslavio ime Allegrini na svjetskoj vinskoj sceni.

Riječ je vinu punog tijela s potencijalom starenja od najmanje deset godina.

Mješavina je povijesne kombinacije Corvine, Corvinonea i Rondinelle s dodatkom male količine Sangiovesea. Mali postotak ubranog Corvinona ostavlja se sušiti do prosinca, a zatim se dodaje u prethodno vinificirano svježe grožđe. Rezultat je baršunasto, dobro uravnoteženo crno vino.

Trenutno je u prodaji berba 2017. Berba 2017. u Allegrinijevom je dnevniku berbi definirana kao čudna. Medijski izvještaji te su godine bili u proturiječju sa stvarnošću na terenu njihovog vinograda. Za razliku od ostalih područja Italije, berba se odvijala u vrlo zadovoljavajućim okolnostima. Vinogradi su te godine u potpunosti izbjegli mraz i tuču, i dok su padaline bile niže od prosjeka, ipak su bile unutar normi. Suha i vjetrovita klima, sa širokim varijacijama dnevne i noćne temperature u posljednjih nekoliko tjedana prije berbe, osigurala je grožđu da u potpunosti izrazi svoje sortne arome osiguravajući njegovo izvrsno zdravlje.

Nagrade

Težina 1.3 kg
Vinarija

Allegrini

Vrsta vina

Crno vino

Zemlja - Regija

Italija

Možda će vam se također svidjeti…

1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK