Danas obitelj Chiavalon obrađuje oko 25 hektara maslinika sa 7.500 stabala maslina i kontroliraju proizvodnju oko tridesetak OPG-a od kojih otkupljuju plodove masline. Cijela proizvodnja je pod certificiranim ekološkim nadzorom pa njihova maslinova ulja posjeduju ekološki certifikat te certifikat izvornosti čime jamče da se radi o istarskom ekstra djevičanskom maslinovom ulju iz 100% ekološkog uzgoja.
Vinograd se sadi za djecu, a masline za unuke!
Izreka je to koja se veže uz Istru i obitelj Chiavalon. Sve je počelo još davnih dana. Ljubav prema maslinama jednog od osnivača uljare Chiavalon probudila se još u djetinjstvu, u vrijeme kada je kao dječak odlazio u maslinik svoga none. Već kao tinejdžer, nakon nonine smrti preuzeo je brigu o djedovom imanju na kojem je ostalo tridesetak maslina i osamsto loza koje su označile početak njegovog puta. Prvobitni je plan bio baviti se vinom, ali kako je za taj posao trebalo izgraditi podrum odluka je pala da svu svoju pažnju usmjeri na masline. U početku je proizvodnja ulja pokrivala samo potrebe obitelji. Fasciniran sporim rastom i posebnošću stabla masline te plodova koje daje samo su još jače stavile pečat na odluku da je maslinarstvo ono čime se želi ozbiljno baviti. Upisao je poljoprivrednu srednju školu, uz negodovanje i majke i brata, te potom i Agronomski fakultet u Zagrebu. Značajniji proboj na tržištu ulja chiavalon dogodio se još za vrijeme studija nakon što je ulje našlo mjesto na policama tada popularnog dućana luksuznim proizvodima na Kaptolu. Slijedeća prekretnica koja je dodatno učvrstila Chivalonovu poziciju vrhunskog maslinovog ulja bio je susret sa agencijom Bruketa i Žinić koja je napravila novu ambalažu. Nova etiketa je dobila dvadesetak dizajnerskih nagrada te se ovim pothvatom ulje Chiavalon postalo prepoznatljivo i van granica lijepe naše.