Nove etikete sa poznatim potpisom

Vinarija Jakovac, sada već popularna vinarija Erdutskog vinogorja, ove je godine na tržište pustila i svoj dugo planirani i ranije najavljivani pjenušac.

Iako je riječ o produkciji od svega dvije tisuće boca,  vinarija Jakovac na taj je način konačno zaokružila paletu svojih vina.  Od sada će svaki vinoljubac u paleti vina s potpisom vinarije Jakovac moći pronaći vino po svom ukusu. Kako bi u svom naumu stvarno i uspjela svoj su pjenušac pripremili pod dvije etikete.

Jakovac Blanc de Blancs pripremljen je tradicionalnom metodom isključivo i jedino iz sorte Chardonnay i Jakovac Pjenušac Rose varijanta rose pjenušca pripremljena iz sorte Cabernet Sauvignon.  

Za sve one kojima nije poznato braća Jakovac, svoju su vinariju u Erdutu naslijedili od svog djeda. Iako su ju preuzeli još kao mladi dečki, Ognjen i Ozren već dugo vremena s puno ljubavi i pažnje rade na njenoj modernizaciji i izgradnji. Značajna sredstva i trud ulažu i na prepoznatljivost svojih vinskih etiketa na zahtjevnom vinskom tržištu.

Njihovi su vinogradi danas zasađeni bijelim i crnim sortama od kojih je 80% bijelih. Najzastupljenija sorta u vinogradu je graševina uz koju su svoje mjesto pronašle i sorte sauvignon, traminac i chardonnay. 

Mnogi su ljubitelji njihovih vina ovih dana ostali iznenađeni njihovim novim vizualnim identitetom koji je uz novu etiketu popračen i novom ambalažom butelja popularnog bordoškog stila.

Uz nove elegante etikete sviježih bijelih vina vinarije Jakovac tu su u i dvije ekskluzivne etikete vrhunskih vina koja odležavaju u velikim hrastovim bačvama. 

Bijelo vino Mystique pripremljeno je iz sorte Chardonnay. Mystique u bačvama od slavonskog i američkog hrasta odležava 10 do 12 mjeseci. Uz vino Mystique tu je i njihova poznata crna kupaža La Diva. Vino La Diva pripremljeno je od crnih sorti grožđa Cabernet sauvignona i Merlota koje u bačvama od slavonskohg hrasta odležava preko 12 mjeseci.

Novo ruho sa poznatim potpisom vinarije Jakovac

Uz navedena tu je i popularno ljetno Rose vino koje je već pronašlo svoje mjesto u bogatoj ponudi rose vina na Hrvatskoj vinskoj sceni. Posljednjih nekoliko sezona Jakovac Rose popularno je vino i duž Jadranske obale baš kao i dvije etikete vina prigodne za svakodnevno konzumiranje, Bijeli cuvee i Crni cuvee.

Vinarija Jakovac svojom se ponudom vina željela približiti baš svim ljubiteljima vinske kaplje. Na Vama je da ocijenite da li je u tome stvarno i uspjela!

Svoje druženje sa vinima Jakovac možete započniti odmah pregledom kompletne ponude njihovih vina na jednom mjestu OVDJE.