Korlat vina – Vrhunski trio Korlata

U vrijeme kada većina vinara u Hrvatskoj proizvodi vina iz autohtonih sorti na terenu na kojem već stoljećima raste loza, na sjeveru Dalmacije podiže se vinograd svjetski poznatih sorti crnog vina. Ne bi to bilo nimalo čudno da se ne radi o 104ha tla prekrivenog kamenom, stijenama i makijom i sortama koje u to vrijeme dolaze uglavnom iz uvoza.

Baš taj kamen, koji je stoljećima služio za podizanje kamenih kuća naših predaka, pokazao se kao odlična podloga za lozu koja tu danas buja, razvija se i raste.

Najspektakularniji vinograd Dalmacije

Naravno radi se o benkovačko-stankovačkom vinogorju, položaju Korlat, vinogradu nastalom u ekstremnim uvjetima i vinima koja se tu rađaju.

Posebnost Korlata ne leži samo u njegovom spektakularnom vinogradu koji je cijeli okrenut prema moru. Pokazalo se kako jako sunce i škrto, vjetrovima šibano tlo savršeno odgovara odabranim sortama vinove loze. Vina su s druge strane dobila specifične i osebujne karakteristike što im je osiguralo potencijal vina za pamćenje.

Odmah po predstavljanju prve Korlatove berbe iz 2007. Korlatova su vina osvojila brojne nagrade. Snagu i karakter Korlatovih vina dodatno je zaokružio i poseban dizajn ambalaže te etiketa otisnuta izravno na bocu za što su osvojili svjetski poznatu nagradu za dizajn, Red Dot Award.

Do danas, Korlat vina su osvojila preko 50 međunarodnih nagrada na vinskim natjecanjima.

Takav hvale vrijedan uspjeh Korlatovih vina na svjetskim natjecanjima sve je samo ne slučajan. Jasna vizija, temeljita i pažljiva istraživanja, znanje, uložen trud i strast donijeli su svoje plodove.

Mi Vam ih s ponosom predstavljamo.

Tri vina iz sorti francuskog podrijetla

Upravo su na položaju Korlat sorte Cabernet Sauvignon, Merlot i Syrah pokazale svoj puni potencijal.

Korlat Cabernet Sauvignon posvećen je najpoznatijoj i najcjenjenijoj sorti crnog grožđa koja zasluženo nosi epitet kralja crnih vina.
Vino je izrazito tamne, duboke, gotovo crne boje s karakterističnim ljubičastim odsjajem. U aromatskom profilu karakterizira ga bogatstvo raznovrsnih aroma poput šljiva, borovnica, crnog ribiza, te diskretne začinske note. Vino je puno, harmonično, koncentriranih aroma, nešto izraženije svježine s dosta zrelih tanina. Brižnom dugotrajnom njegom u hrastovim bačvama sljubljeno je u jedinstveno vino za odabrane trenutke.


Iz sorte Merlot dolazi nam istoimeno vino Korlat Merlot. Korlatski je položaj svojim mikroklimatskim uvjetima, prirodno, uz minimalnu intervenciju vinogradara, osigurao optimalan odnos svih uvjeta za rast ove loze.

Rezultat je osebujno vino sjajne, tamno crvene boje, njegovano u hrastovim bačvama. Snažne, bogate strukture, podržano aromama zrelog crvenog voća trešnje i maline, dodatno harmonizirano diskretnim začinskim aromama. Dugotrajan bogat okus uz ravnomjernu svježinu i meke, zrele tanine daje vinu dodatnu dimenziju i finu glatku teksturu. Upravo su to odlike zbog kojih ćete se zasigurno poželjeti iznova družiti s ovim vinom.


Korlatski krš pokazao se kao idealno mjesto pod suncem i za Syrah. Riječ je o sorti koja je dugo vremena zapostavljana u vinogradima, a danas se s mnogo uspjeha uzgaja u najznačajnijim vinogradarskim regijama svijeta.

Korlat Syrah vino je duboke tamne crveno ljubičaste boje, snažne bogate strukture. Intenzivno koncentrirano i začinjeno aromama zrelog bobičastog voća poput kupine i crnih grožđica. Snažnoj kompleksnosti i osobnosti mirisa doprinose i lijepo usklađene arome kave, crne čokolade te diskretna aroma duhana koja je dijelom iskaz aromatskog potencijala, a dijelom rezultat brižne njege vina u hrastovim bačvama.

Kažu da je poseban doživljaj uživati u Korlatovim vinima na mjestu gdje im raste loza. Vrijedi probati! Vrijedi probati, Korlat vina – Vrhunski trio Korlata, kušati ih i kada god za to imate priliku. Činjenica da je riječ o najprodavanijim buteljiranim crnim vinima u Hrvatskoj već sama za sebe dovoljno govori da nećete pogriješiti.

Lu-Ma


Korlat vina u našoj ponudi

1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK