JEDNA Jedina – prirodna i domaća

Potrošnja jakih alkoholnih pića u svijetu a i kod nas iz godine u godinu raste.

S obzirom na tradiciju i dugačku povijest industrijske proizvodnje u tom segmentu, jasan je zaključak kako Hrvatska na tom tržištu ima veliki potencijal.

Obzirom da najveći udio jakih alkoholnih pića na tržištu u Hrvatskoj zauzimaju baš rakije i likeri mi Vam predstavljamo Jednu.

JEDNA je taman, dvije su mnogo, tri je malo

Rakije i likeri “Jedna“ projekt je dvojice entuzijasta iz Osijeka. Naime sve je krenulo zahvaljujući vlastitim nasadima na jedanaest hektara voćnjaka. Njihova je zvijezda vodilja bila da u srcu Slavonije proizvedu rakije bez umjetnih aroma, parfema i industrijskih alkohola te dokažu da se na tradicionalan način, kroz bogatstvo Bogom danih okusa i mirisa sadržanih u voću, može osjetiti kultura pijenja voćnih rakija i likera.

Voće koje se koristi u proizvodnji ovih rakija pažljivo se bere te se modernim strojevima melje i pasira, tj. odstranjuju se koštice i peteljke kako bi ostalo samo ono najbolje od voća. Takva voćna masa pohranjuje se u posebne spremnike gdje se u kontroliranim uvjetima, bez prisutnosti kisika i uz određenu temperaturu, odvija fermentacija. Slijedeći je korak destilacija. Ona se obavlja u tradicionalnim bakrenim kazanima koji se zagrijavaju na drva. Svaka rakija dobiva se je dvostrukom destilacijom.

Nakon destiliranja rakija se filtrira i sprema na odležavanje. Pošto je odležala dvanaest mjeseci u nehrđajućim spremnicima i barriqiranim hrastovim bačvama, rakija je spremna za točenje u boce.

Trusni i ti jednu!

Little Gipsy Gin 0,5l

40.70  (306.65 kn)

Gin rađen na voćnom destilatu, baza je alkohol dobiven iz višnje cigančice.

Gin je prošao 4 destilacije, sastavljen je od 10 biljaka, juniper, đumbir, cimet, kardamon, pupoljci ruže, badem, kora limuna, kora naranče, kamilica te višnje.

Ovo je proizvod koji se inaće ne proizvodi na ovaj način, uobičajeno se standardni gin radi na bazi žitnih alkohola, voće kao baza za alkohol je skuplja varijanta i zato rijetka.

Višnja iz voćnjaka je ekološki proizvedena.

Sorta višnje je Cigančica, stara sorta iz naših krajeva, tako da je i to poveznica sa imenom GINA.

Pohvale su stigle od strane mnogih barmena, a sam Gin je brendirao je Studio 33 iz Osijeka.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101475 Kategorije: , , Oznake , , , ,
Pročitaj više

Jedna Dunja 0,5l

29.30  (220.76 kn)

Jedna Dunja 0,5l

Rakija koja je dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom dunje. Profinjenog mirisa zrele dunje, koji dugo traje u ustima.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101470 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Višnja 0,5l

24.50  (184.60 kn)

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom zrelih plodova stare sorte višanja, cigančice. Svrstava se u najplemenitije voćne rakije i kao takva predstavlja raritet i delikatesu.

Odlikuje se finom, specifičnom aromom višnje i veoma privlačnim i živahnim okusom.

.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101483 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Cabernino 0,5l

24.50  (184.60 kn)

Jedna Cabernino 0,5l

Liker dobiven pasiranjem stare sorte višnje, cigančice, te dodavanjem vrhunskog vinskog destilata i vrhunskog vina cabarnet sauvignon Vinarije Siber. Nižim postotkom alkohola, umjerenom gustoćom i zavodljivom crvenom bojom natjerat će vas da uživate u fantastičnom zbiru aroma, okusa i mirisa voća, vina i vrhunskog destilata spojenom u nezaboravni liker.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101469 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna barrique Šljiva 0,5l

24.50  (184.60 kn)

Jedna barrique Šljiva 0,5l

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom zrelih plodova dvije vrste šljive, čačanska rodna i valpovka. Prepoznatljiva je po svojoj intezivnoj i složenoj aromi i specifičnom mirisu u kojemu dominira jaki okus šljive. Brižnim dozrijevanjem u hrastovim barrique bačvama dodana joj je karakteristična aroma, lijepa zlatna boja i nježan miris drva.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101480 Kategorije: , , Oznake , , , ,
Pročitaj više

Jedna Lozovača 0,5l

24.50  (184.60 kn)

Jedna Lozovača 0,5l

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom biranih sorti grožđa s padina erdutskih vinogorja, cabernet sauvignon, iz vinograda Vinarije Siber. Vrlo je pitka, harmonična i blago razvijene vinske arome. Brižnim dozrijevanjem u hrastovim barrique bačvama dodana joj je karakteristična aroma, lijepa zlatna boja i nježan miris drva.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101476 Kategorije: , , Oznake , , , ,
Pročitaj više

Jedna Jabuka 0,5l

24.50  (184.60 kn)

Jedna barrique Jabuka 0,5l

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom zrelih plodova tri vrste jabuke, idared, golden delicious i jonagold, Ugodne je i lagane voćne arome u kojoj se lagano nazire miris jabuke. Brižnim dozrijevanjem u hrastovim barrique bačvama dodana joj je karakteristična aroma, lijepa zlatna boja i nježan miris drva.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101472 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Travarica 0,5l

24.50  (184.60 kn)

Jedna Travarica 0,5l

Rakija dobivena spojem vrhunskog vinskog destilata i macerata s više od 50 biljnih vrsta ubranih na obroncima Velebita i osunčanim pašnjacima otoka Paga. Kadulja, komorač, gospina trava, pelin, anis, bosiljak i smilje samo su neki od sastojaka zaslužnih za eksploziju mirisa i okusa utkanih u rakiju koju mnogi s razlogom smatraju lijekom.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101481 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Kajsija 0,5l

29.30  (220.76 kn)

Jedna Kajsija 0,5l

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom zrelih plodova kajsije, ubranih na osunčanim stranama Banova brda u Baranji. Slovi za najaromatičniju voćnu rakiju. Svojim punim, slatkastim okusom i zavodljivim mirisom zaokupit će sva vaša osjetila.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101473 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Kruška 0,5l

24.50  (184.60 kn)

Ova je rakija proizvedena od selektiranih, zrelih plodova najkvalitetnije kruške sa prostora Slavonije.
Proizvod bez umjetnih aroma, parfema i industrijskih alkohola jer je želja bila pokazati da se kroz bogatstvo danih okusa i mirisa sadržanih u voću može osvijestiti kultura pijenja voćnih rakija.

Mnogi je smatraju najcjenjenijom voćnom rakijom. Odlikuje se nenadmašnim, uravnoteženim, mirnim okusom i prepoznatljivom plemenitom aromom.

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 101482 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više