JEDNA Jedina – prirodna i domaća

Potrošnja jakih alkoholnih pića u svijetu a i kod nas iz godine u godinu raste.

S obzirom na tradiciju i dugačku povijest industrijske proizvodnje u tom segmentu, jasan je zaključak kako Hrvatska na tom tržištu ima veliki potencijal.

Obzirom da najveći udio jakih alkoholnih pića na tržištu u Hrvatskoj zauzimaju baš rakije i likeri mi Vam predstavljamo Jednu.

JEDNA je taman, dvije su mnogo, tri je malo

Rakije i likeri “Jedna“ projekt je dvojice entuzijasta iz Osijeka. Naime sve je krenulo zahvaljujući vlastitim nasadima na jedanaest hektara voćnjaka. Njihova je zvijezda vodilja bila da u srcu Slavonije proizvedu rakije bez umjetnih aroma, parfema i industrijskih alkohola te dokažu da se na tradicionalan način, kroz bogatstvo Bogom danih okusa i mirisa sadržanih u voću, može osjetiti kultura pijenja voćnih rakija i likera.

Voće koje se koristi u proizvodnji ovih rakija pažljivo se bere te se modernim strojevima melje i pasira, tj. odstranjuju se koštice i peteljke kako bi ostalo samo ono najbolje od voća. Takva voćna masa pohranjuje se u posebne spremnike gdje se u kontroliranim uvjetima, bez prisutnosti kisika i uz određenu temperaturu, odvija fermentacija. Slijedeći je korak destilacija. Ona se obavlja u tradicionalnim bakrenim kazanima koji se zagrijavaju na drva. Svaka rakija dobiva se je dvostrukom destilacijom.

Nakon destiliranja rakija se filtrira i sprema na odležavanje. Pošto je odležala dvanaest mjeseci u nehrđajućim spremnicima i barriqiranim hrastovim bačvama, rakija je spremna za točenje u boce.

Trusni i ti jednu!

Jedna Dunja 0,5l

146.75 kn

Jedna Dunja 0,5l

Rakija koja je dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom dunje. Profinjenog mirisa zrele dunje, koji dugo traje u ustima.

SKU: 1697 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Višnja 0,5l

131.25 kn

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom zrelih plodova stare sorte višanja, cigančice. Svrstava se u najplemenitije voćne rakije i kao takva predstavlja raritet i delikatesu.

Odlikuje se finom, specifičnom aromom višnje i veoma privlačnim i živahnim okusom.

.

SKU: 1699 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Cabernino 0,5l

131.25 kn

Jedna Cabernino 0,5l

Liker dobiven pasiranjem stare sorte višnje, cigančice, te dodavanjem vrhunskog vinskog destilata i vrhunskog vina cabarnet sauvignon Vinarije Siber. Nižim postotkom alkohola, umjerenom gustoćom i zavodljivom crvenom bojom natjerat će vas da uživate u fantastičnom zbiru aroma, okusa i mirisa voća, vina i vrhunskog destilata spojenom u nezaboravni liker.

SKU: 1692 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna barrique Šljiva 0,5l

131.25 kn

Jedna barrique Šljiva 0,5l

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom zrelih plodova dvije vrste šljive, čačanska rodna i valpovka. Prepoznatljiva je po svojoj intezivnoj i složenoj aromi i specifičnom mirisu u kojemu dominira jaki okus šljive. Brižnim dozrijevanjem u hrastovim barrique bačvama dodana joj je karakteristična aroma, lijepa zlatna boja i nježan miris drva.

SKU: 1694 Kategorije: , , Oznake , , , ,
Pročitaj više

Jedna Lozovača 0,5l

131.25 kn

Jedna Lozovača 0,5l

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom biranih sorti grožđa s padina erdutskih vinogorja, cabernet sauvignon, iz vinograda Vinarije Siber. Vrlo je pitka, harmonična i blago razvijene vinske arome. Brižnim dozrijevanjem u hrastovim barrique bačvama dodana joj je karakteristična aroma, lijepa zlatna boja i nježan miris drva.

SKU: 1701 Kategorije: , , Oznake , , , ,
Pročitaj više

Jedna Jabuka 0,5l

131.25 kn

Jedna barrique Jabuka 0,5l

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom zrelih plodova tri vrste jabuke, idared, golden delicious i jonagold, Ugodne je i lagane voćne arome u kojoj se lagano nazire miris jabuke. Brižnim dozrijevanjem u hrastovim barrique bačvama dodana joj je karakteristična aroma, lijepa zlatna boja i nježan miris drva.

SKU: 1700 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Travarica 0,5l

131.25 kn

Jedna Travarica 0,5l

Rakija dobivena spojem vrhunskog vinskog destilata i macerata s više od 50 biljnih vrsta ubranih na obroncima Velebita i osunčanim pašnjacima otoka Paga. Kadulja, komorač, gospina trava, pelin, anis, bosiljak i smilje samo su neki od sastojaka zaslužnih za eksploziju mirisa i okusa utkanih u rakiju koju mnogi s razlogom smatraju lijekom.

SKU: 1693 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Kajsija 0,5l

146.75 kn

Jedna Kajsija 0,5l

Rakija dobivena kontroliranom fermentacijom i dvostrukom destilacijom zrelih plodova kajsije, ubranih na osunčanim stranama Banova brda u Baranji. Slovi za najaromatičniju voćnu rakiju. Svojim punim, slatkastim okusom i zavodljivim mirisom zaokupit će sva vaša osjetila.

SKU: 1695 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više

Jedna Kruška 0,5l

131.25 kn

Ova je rakija proizvedena od selektiranih, zrelih plodova najkvalitetnije kruške sa prostora Slavonije.
Proizvod bez umjetnih aroma, parfema i industrijskih alkohola jer je želja bila pokazati da se kroz bogatstvo danih okusa i mirisa sadržanih u voću može osvijestiti kultura pijenja voćnih rakija.

Mnogi je smatraju najcjenjenijom voćnom rakijom. Odlikuje se nenadmašnim, uravnoteženim, mirnim okusom i prepoznatljivom plemenitom aromom.

SKU: 1698 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Pročitaj više