Jakovac vina “Vinom pregovaramo, vino prodajemo, vinom zavodimo,…”

Po struci inženjeri građevine, po srcu i bogatoj proizvodnji pravi vinari, koji sve više dolaze u fokus zahtjevnih kupaca i pravih vinopija koji znaju što očekuju od kvalitetnog vina. Stoga, ona zgodna igra riječi- građe/VINARI odrazila se i okarakterizirala vina, naročito graševinu, uzgojenu na slavonskim vinogradima koji svoju povijest vuku još iz daleke 1937. godine. Ipak, temelje današnjeg vina, koji je postao obiteljski brand, obitelj Jakovac postavila je 1993. godine kada su, na čelu s Draženkom Jakovcem, odlučili značajno proširiti vinograd, i krenuti, tada u Slavoniji, ne baš lakim putem. Razvijajući sorte, više od nivoa hobija, obitelj Jakovac, u cijeli je proces uključila vrsne enologe, koji vina s ovom etiketom pomiču iznad izvrsnosti. Svjedoči tome i potvrda vinarskog zavoda koji je njihovu graševinu nagradio visokim bodovima za vrhunsko vino. No trud i rad kao motiv ovih mladih “građe/vinara” dobra je preporuka za nova natjecanja kojima se pripremaju svoje proizvode okruniti premium kvalitetom. Od toga puta nisu daleko, jer ova dvojica mladića, Ognjen i Ozren, već nadaleko poznati u vinarskom svijetu, to opisuju jednostavnim rječnikom:

” Vinom pregovaramo, vino prodajemo, vinom zavodimo, vinom se zabavljamo”

Zato ne čudi da su svoju graševinu, uz komentare kušača i kupaca, okrunili sloganom: ” Try me! Love me! Remember me!” Pa smatramo da je red da predstavimo njihove građevine.

GRAŠEVINA Bijelo suho vino

Graševina je prvo vino kontinentalne Hrvatske. Već kao mlado vino razvija sortni miris i aromu istaknute svježine. Za graševinu se pretpostavlja se da je porijeklom iz srednje Europe, ali se toliko udomaćila kod nas da je mnogi smatraju autohtonom sortom. Graševina Jakovac stoljetna je tradicija koja se nastavlja, a svake godine uz pomoć i veliki trud enologa dobiva novu, svježiju harmoniju okusa i prekrasnih aroma. Lepršav okus mlade graševine nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 

SAUVIGNON BLANC Bijelo suho vino

Sauvignon blanc najnovija je sorta u asortimanu. Zbog svoje elegantnosti, svježine i čistoće u njoj će posebice uživati žene. Slatko tropsko voće, cvijeće i bazga tvore miris kojim će vas ovaj princ među aromama osvojiti na prvu. Princ ili zavodnik kako ga naši ljubitelji vole nazvati dobro se slaže sa širokim asortimanom jela, od tjestenina do plodova mora, pa je ujedno i vrlo popularno vino među mnogim ugostiteljima.

Bijelo kvalitetno suho vino

Riesling krasi okus voća i dominantna svježina, a zovemo ga i kraljevskom sortom. Vrlo lagan, pitak i ugodan pri jelu, a zbog izraženih kiselina može se vrlo dobro miješati s gaziranom vodom i pritom uživati u vrhunskom gemištu.

Bijelo suho vino

Jakovac Chardonnay poseban je po svakoj svojoj kapi. Ovo vino žuto-zelene boje krase arome meda i karamele uz savršen omjer voćnih aroma i kiselina. Istovremenost mineralnosti i punoće ovog vina omogućava njegovu konzumaciju pri raznovrsnim jelima i širokom spektru ambijenta.
 

TRAMINAC MIRISNI Bijelo vrhunsko polusuho vino

Traminac je prava zvijezda Jakovac asortimana. Smatra se od brojnih sommeliera i enologa premium vinom koje se zaista ističe u konkurenciji sorte drugih proizvođača. Uz miris voća, osjećaj proljeća, ovo vino krasi slatkoća okusa. Zato je vrlo popularan među ženskom populacijom. Osim što ga krasi izuzetna aroma i harmonija alkohola i kiselina, ljubitelji vrlo izgrađenog ukusa prepoznati će izvornost ovog traminca. Ovo vino nije za uspomenu jer ona blijedi, nije za sjećanje jer ono nestaje, već za ljubav koja nikad ne prestaje.

CRNI CUVEE Crno kvalitetno suho vino

Crni cuvee spoj je dvije pomno odabrane sorte vina – Merlot i Cabernet sauvignona. Punoća tog crnog kvalitetnog vina svojom harmonijom i svježinom bobičastog voća dovodi okusne pupoljke na jednu potpuno novu razinu. Ova kupaža pravo je remek djelo našeg podruma. Zbog svoje svježine kvalitetni cuvee pitkije (laganije) je vino od premium kolekcije iste sorte.

PREMIUM CRNI CUVEE Crno vrhunsko suho vino

Premium crni cuvee spoj je merlot barrique-a i Jakovčevog, standarno odličnog, Cabernet Sauvignona. Merlot koji je odstajao u barrique bačvicama daje posebne doživljaje aroma ljubiteljima crnih sorti. Vrhunski cuvee ove dvije sorte karakterizira snažna bogata struktura posebnog bouguetta. Osim konkretnosti, punoće i težine, svježina bobičastog voća stavlja ove karakteristike u savršeno balansiranu harmoniju okusa. Ova premium kolekcija drži kraljevsku poziciju vinarije i posvećena je pravim vinoljupcima.

ROSE Rose suho vino

Rose Jakovac karakterističan je po ljepoti mirisa, okusa i boje. Proglašen je vinskom ružom podruma, a osim što je izuzetno poželjan u ljetnim danima jer je vrlo osvježavajući, pravi je zavodnik za žene. Ova vinska ruža divnu notu pruža. Uživajte u njenoj ljepoti. U ljepoti boje, u ljepoti trenutka, jer ljepota ovog rumenog vina dolazi iznutra. Svakako ju morate pokloniti ljepšem spolu, ukoliko vaša ljubav dolazi iznutra.

Odgovori