PRAVILA PRIVATNOSTI

Ova pravila privatnosti sastavljena su u skladu s odredbama Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, te u skladu s nacionalnim Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN br. 42/18).

Ovim se Pravilima privatnosti definiraju osnovna načela i pravila zaštite tijekom i nakon vašeg posjeta ovoj internet stranici, s njom povezanoj mobilnoj stranici i bilo kojoj mikro stranici kojoj se može pristupiti preko ove stranice (dalje u tekstu: Stranica/e). Ova pravila privatnosti daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem informacija putem Stranica i našim korištenjem informacija a sve u skladu s člancima 13. i 14. Opće uredbe o zaštiti podataka. Ovim Pravilima privatnosti pružamo Vam obavijest o tome koje vrste podataka obrađujemo i kako obrađujemo Vaše osobne podatke, koja prava imate u vezi s obradom i zaštitom podataka i kako ta prava možete ostvarivati.
Vaše osobne podatke obrađujemo i koristimo zakonito, pošteno i transparentno, štiteći pritom sigurnost Vaših osobnih podataka od neovlaštene ili nezakonite obrade, primjenjujući najviše tehničke, sigurnosne i organizacijske mjere zaštite.

Podaci o voditelju obrade

Voditelj obrade je tvrtka LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Ilirska ulica 18, OIB: 87869808917, upisana u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, pod matičnim brojem subjekta upisa (MBS) 080793951 (dalje u tekstu: LU-MA EKSKLUZIV d.o.o.).

Kontakt podaci odgovorne osobe

LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. imenovala je odgovornu osobu vezano za sva pitanja koja se tiču obrade Vaših osobnih podataka i/ili ostvarivanja prava predviđenih Općom uredbom o zaštiti podataka, a kojoj se možete obratiti na sljedeće kontakt adrese:
LU-MA EKSKLUZIV d.o.o., 
Kristina Bilobrk, 
Ilirska ulica 18, 10 000 Zagreb
.

E-mail adresa: info@lumaekskluziv.hr

Vrste podataka koji se obrađuju

Putem Stranice prikupljamo i pohranjujemo određene osobne podatke o vama (npr. informacije koje vas mogu izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, osobni identifikacijski broj, podaci o lokaciji, on-line identifikator ili jedan ili više čimbenika specifičnih za tjelesni, fiziološki, genetički, mentalni, ekonomski, kulturni ili društveni identitet). U određenim slučajevima možemo zatražiti da nam date Osobne podatke, primjerice kada koristite obrazac za narudžbu proizvoda i usluga koje nudimo, date komentare ili postavite pitanja, zatražite informacije ili koristite druge funkcije naše stranice.

LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. neće prikupljati Osobne podatke prilikom vaših posjeta našim Stranicama ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene stavke Osobnih podataka prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad web stranice te neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u aktivnostima na našim Stranicama. Ako nam ne želite dati Osobne podatke i dalje možete pristupiti našim Stranicama, ali će korištenje Stranica biti ograničeno te značajan dio funkcionalnosti neće biti dostupan.

Određene stranice na Stranicama mogu vam omogućiti da izradite vjerodajnice za prijavu upisivanjem svog korisničkog imena/ID ili e-mail adrese i lozinke i drugih informacija ili pomoću jedne od dostupnih metoda provjere autentičnosti putem društvenih mreža kao što su Facebook, Google+ i Yahoo. Ako odlučite izraditi vjerodajnice za prijavu putem svog računa pomoću jednog od dostupnih alata društvenih mreža za provjeru autentičnosti, dopuštate nam da pristupimo vašim Osobnim podacima koji su javno dostupni ili koje ste učinili javno dostupnim (npr. ime, korisnički ID, profilna slika), te informacijama kojima „Dopustite“ da Stranica pristupa. Stoga, putem autentifikacije jedne od opcija društvenih mreža, dopuštate nam da primimo vaše podatke koji su dostupni. Preporučujemo da pregledate relevantna pravila privatnosti trećih strana i sve uvjete i odredbe za metodu koju odlučite koristiti za provjeru autentičnosti.

Isto tako, kada se povežete sa Stranicom, postoje određeni Osobni podaci (npr. IP adresa, postavke kupnje, značajke za profiliranje) koji mogu uključivati identifikatore koji nam mogu omogućiti da na vaš uređaj šaljemo prilagođene oglase, zajedno s tehničkim, ne-osobnim podacima koji sami po sebi ne mogu identificirati bilo kojeg pojedinca („Ne-osobni podaci“, npr. tip internetskog preglednika“) koji se mogu prikupljati i pohranjivati pomoću „kolačića“ i drugih tehnologija praćenja. Osim toga, druge strane, kao što su partneri za oglašavanje i davatelji analiza, mogu s vašim informiranim pristankom prikupljati informacije o vašoj mrežnoj aktivnosti u određenom vremenskom periodu i preko Stranica. Ti podaci pomažu nam da ažuriramo Stranicu tako da ostane zanimljiva našim posjetiteljima i da sadrže sadržaj prilagođen interesima posjetitelja. Ako onemogućite kolačiće, možda nećemo moći optimizirati vaš posjet Stranici, a neke značajke na Stranici možda neće biti dostupne.

Upotreba i svrha prikupljanja osobnih podataka

Osobni podaci prikupljaju se prvenstveno s ciljem razumijevanja korisničkih preferencija te pružanja boljeg korisničkog iskustva, a posebice zbog sljedećih razloga:

  • za unaprjeđivanje proizvoda i usluga;
  • za prilagođavanje sadržaja web-sjedišta prema korisničkim preferencijama;
  • za povremeno slanje promotivnih sadržaja o novim proizvodima, posebnim ponudama i ostalih informacija
  • vezanih uz poslovanje;
  • za povremena analiziranja korisnika internet stranice.

Korištenje Vaših osobnih podataka ograničit ćemo ovisno o svrsi za koju su prikupljeni a u skladu s uvjetima ovih pravila privatnosti. Korištenje vaših Osobnih podataka uključuje:
po Vašem zahtjevu poduzeti određene korake prije sklapanja ugovora (npr. odgovarati na vaša pitanja i komentare);
Izvršiti ugovor kojem ste vi ugovorna strana (npr. ispuniti vašu narudžbu u vezi s kupovinom ili komercijalnim uslugama koje se nude na Stranici);

Istražiti sumnju na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja bilo kojeg zakona, pravila ili propisa, pravila Stranice ili prava trećih strana; ili istražiti bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim;
Pridržavanje zakonske obveze kojoj Miva d.o.o. podliježe (npr. za otkrivanja koja su propisana zakonom, propisom ili sudskim nalogom);

Za potrebe ili u vezi s pravnim postupcima, uspostavu, obranu ili ostvarivanje zakonskih prava;
Vaši osobni podaci mogu biti otkriveni samo:

subjektima potrebnima za izvršavanje narudžbe, isporuku paketa, slanje pošte i e-pošte, analiziranje podataka
osobama ovlaštenima od LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute odgovarajućoj zakonskoj obvezi povjerljivosti službama izvršne i sudske vlasti Republike Hrvatske poslovnim partnerima za potrebe LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. samo u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama.

Zadržavanje

LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. će obrađivati vaše Osobne podatke samo za vrijeme potrebno za postizanje svrha opisanih u odjeljku 2. Osim navedenog, LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. će zadržati vaše Osobne podatke za vrijeme potrebno ili dopušteno u skladu s važećim zakonom o zaštiti podataka.

Vaša prava

LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. vas obavještava da, u skladu s i u opsegu koji dopušta mjerodavno pravo, imate pravo zatražiti od LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. pristup i ispravljanje ili brisanje Osobnih podataka ili ograničenja obrade u vezi s vašim Osobnim podacima ili prigovoriti relevantnoj aktivnosti obrade, te podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu. Također, imate pravo znati primatelje ili kategorije primatelja kojima su vaši Osobni podaci bili ili će biti otkriveni, posebno primateljima trećih strana.

Poveznice na druge stranice

Stranica može sadržavati poveznice na druge internet stranice koje nisu u vlasništvu, LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. te samim tim LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. nema kontrolu i nije povezana s njihovim sadržajem, proizvodima, uslugama ili pravilima privatnosti.

Sigurnost

Sigurnost Osobnih podataka od iznimne nam je važnosti. S ciljem sprječavanja neautoriziranog pristupa Osobnim podacima ili njihovo otkrivanje LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. provodi odgovarajuće fizičke, tehničke i organizacijske mjere zaštite. Svejedno LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. ne može garantirati 100% sigurnost prijenosa podataka preko interneta, web stranica, mobilnih aplikacija, računalnih sustava ili bilo koje druge javne mreže te se odričemo svake odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

Mjerodavno pravo

Za sva pitanja koja se odnose na ova Pravila privatnosti mjerodavno je pravo Republike Hrvatske.

Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

LU-MA EKSKLUZIV d.o.o. pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti koja će biti objavljena našoj internet stranici: https://lumaekskluziv.hr/