Gdje brige nestaju a sutra ne opterećuje – Vina Laguna – Vina iz Istre

Vina iz Istre

Povijest uzgoja vinove loze u Istri vrlo je duga, ne čudi stoga da upravo ova vinska regija ima najveće površine pod vinogradima u RH. Vinogradi se u Istri prostiru od samog mora pa do površina na visinama i preko 400 m. Površine pokrivene vinogradima su različitog nagiba i ekspozicije, a sve to pogoduje rastu vinove loze raznih sorti. Dirljivu ljepotu i raznolikost sorti istarske regije najbolje će dočarati uživanje u vinima koja dolaze iz podruma našeg najvećeg proizvođača.

Vina Laguna

Vina Laguna najveći su proizvođač vina u Istri. Na svojih 600ha vinograda, smještenih na vinogradarskom položaju Poreštine, vinarija uzgaja široku lepezu vinskih sorti, od onih autohtonih domaćih do poznatih internacionalnih. Sa vinima iz svog podruma vinarija iz godine u godinu oduševljava brojne domaće i internacionalne ocjenjivačke žirije. Odličan omjer cijene i kvalitete vina te posebna nagrada za dizajn, zbog svjesnosti činjenice da doživljaj vina uvelike ovisi i o njegovom vizualnom dojmu, govore o tome kako vinarija, kada je riječ o vinu, ništa ne prepušta slučaju.

Lagunina piramida

Godišnja proizvodnja vina vinarije Vina Laguna broji se u milijunima litara pa su svoja vina posložili u piramidu podijeljenu na tri djela.

Vina Laguna Select

Baza piramide Vina Laguna je Odabrana linija ili Vina Laguna Select. Odabranu liniju čine svježa vina za svakodnevno uživanje. Niski sadržaji alkohola osnovna su karakteristika ove linije Vina Laguna. Sljubljena s laganim istarskim jelima, ova vina bude osjećaj zadovoljstva i užitka na istarski način, s lakoćom.

1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK

Iz Odabrane linije svakako treba izdvojiti čistu, bistru, svježu i mirisnu Vina Laguna Malvaziju Istarsko vino koje uistinu definira lakoću postojanja u Istri. Tu je i neizostavan šarmantan, svjež i lagan Rose Vina Laguna za ljeto koje nam se bliži te vino Terra Rossa Limited Edition, vino koje je nastalo spajanjem dvije domaće i jedne internacionalne sorte. Vino krasi lijepa rubin crvena boja, a miris podsjeća na bobičasto voće, sa notama čokolade i vanilije na kraju.

Vina Laguna Festigia

Središnji dio piramide Vina Laguna rezerviran je za Premium liniju vina odnosno Festigia. Ovu liniju Laguninih vina predstavljaju vina za posebne prilike, gozbe i slavlja. Grozdovi za ova vina beru se ručno i to samo oni najbolji iz odabranih vinograda.

Iz linije Festigia preporučamo jedno bijelo i jedno crno vino.

1 EUR = 7,53450 HRK

Malvazija Istarska Festigia vrhunsko je bijelo vino napravljeno iz autohtone sorte grožđa u Istri. Vino je kristalno čiste boje, karakteristične cvjetno-voćne arome, a u ustima meko i svježe. Preporuka je ovo vino uživati uz predjela od tjestenine ili rižota, predjela s tartufima, uz jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.

Od crnih vina iz ove linije izdvojili bi vrhunsko vino Castello Festigia. Ovo vino je kupaža Merlota, Cabernet Sauvignona i Syraha što mu daje duboko rubinsko-crvenu boju, slojevite voćno-začinske arome, a u ustima ostavlja slojevit i trajan okus. Uživanje u ovom vinu preporuča se uz razna pečenja, zrele sireve, hladne nareske te mesna predjela s umacima.

1 EUR = 7,53450 HRK

Vina Laguna Festigia Riserva

Na vrhu piramide Vina Laguna je Ultra premium linija odnosno Festigia Riserva. To su ograničene serije najboljih vina podruma Vina Laguna. Vina iz ove linije načinjena su od najboljih grozdova, s najboljih položaja, a što potvrđuju brojne nagrade i priznanja sa međunarodnih i domaćih natjecanja.

Vino Laguna LV vino je koje najtoplije preporučamo svim velikim gurmanima i vinskim znalcima. Ovo moćno vino ostavlja puno prostora za poigravanje s okusima i brojnim kombinacijama sljubljivanja hrane. Uz naglašeni merlot u ovoj kupaži ovo se vino, posluženo na 16-18 °C idealno slaže uz jela od crvenog mesa i divljači, mesna pečenja, steakove, pikantne suhomesnate nareske i zrele sireve.

Ovu majstorsku vinsku minijaturu velikog diva Laguna vina nećete naći u dućanima, već samo u vinariji te odabranim restoranima i vinotekama. Vino ima jako dugi potencijal daljnjeg dozrijevanja u boci a kako su serije zaista male – vrijedi ga nabaviti sada i uživati u njemu dok je još dostupno i po odličnoj cijeni!

Ukoliko Vas put ikad nanese u Poreč svakako kušajte vino iz podruma Vina Laguna i otkrijte što znači lakoća življenja u Istri. Ukoliko se pak odlučite zaboraviti na brige i ne opterećivati se što donosi sutra počastite se i Istru dovedite k sebi.

Nama je samo važno da budete sretni i pronađete ono što tražite kušajući vina koja smo za Vas izdvojili.

Lu-Ma

 

Vina Laguna u našoj ponudi

1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK

Odgovori