Chardonnay vinarije Kovačević dostupan u LU-Mi

LU-MA Ekskluziv doo

Fruška Gora nekadašnji otok panonskog mora ili kako su ju Rimljani nazvali Alma Mons, “plodna gora“, majka su i dom vina vinarije Kovačević, vinarije čiji je ponos i uvjerljivo najpopularnije vino upravo Chardonnay, vino proizvedeno od najpopularnije i najrasprostranjenije bijele sorte grožđa u svijetu

U srce Fruške gore i tradiciju proizvodnje vina dužu od 100 godina svoj osobni pečat odlučio je staviti i Miroslav Kovačević vlasnik vinograda i vinarije Kovačević, vinarije koja godišnje s ljubavlju stvara preko milijun litara odličnih vina.

Baš kao i mnogi drugi vinari i Miroslav Kovačević uvjerio se u istinitost poznate izreke o tome kako vinograd ne treba gazdu nego slugu. Ostavivši iz sebe urbani, moderni život, svoje vrijeme, trud i ljubav odlučio je posvetiti vinogradu i vinu što mu se obilno vratilo.

U izgradnji svog vinskog carstva vinarija Kovačević ništa nije prepustila slučaju. Svjesni činjenice da je lakše doći do vrha nego se na njemu zadržati Vinarija Kovačević posljednjih je deset godina intenzivno radila na umrežavanju vinara i stvaranju baze za dobivanje najkvalitetnijeg grožđa kao osnove za svoje vino, a sve u cilju proizvodnje vina visoke kvalitete i specifičnog prepoznatljivog stila.

Na vinogradima površine od preko 200 ha od čega je veći dio pod zakupom, vinarija Kovačević njeguje više sorti grožđa. Od bijelih sorti grožđa vinarija Kovačević njeguje vrhunske sorte: Rajnski i Italijanski rizling, Sauvignon, Chardonnay i Traminac dok se od crnih sorti njeguju Cabernet sauvignon i Merlot, od kojih nastaju vina prepoznatljive kvalitete, sa naglašenim sortnim karakteristikama grožđa od kojeg su proizvedena.

U vinskom svijetu vinarija Kovačević prepoznatljiva je po svom Chardonnay-u ali i kupaži Cabernet sauvignona i merlota nazvana Aurelius. Vina Aurelius ime su dobila po Marku Aureliusu, rimskom imperatoru, u znak zahvale za obnovu vinograda na „plodnoj gori“, nakon zabrane podizanja vinograda izvan granica Italije.

Upravo ta vina dostupna su i kod nas: Kovačević Aurelius, Aurelius S Edicija, Kovačević Chardonnay i Chardonnay S Edicija.

Vino Aurelius suho je vino tamno crvene boje, veoma bogatog okusa, guste, baršunaste teksture, odležalo u hrastovim bačvama. Vino je skladnog mirisa,prepoznatljivo po elegantnim aromama šumskog voća, zrelih trešanja išljiva, kao i po sočnim taninima.

Za razliku od vina Aurelius osnovni postulat vina Aurelius S Edicija je Selekcija. Aurelius S Edicija nastaje iz probranog grožđa i dodatne selekcije vina iz barriqua. Vino je duboko obojeno, rubinsko crvene boje. Višeslojnog, punog mirisa sa snažnim voćnim i začinskim karakterom: višnje u čokoladi, borovnice, džema od kupina i pečene kave. Na jeziku ovo je vino sočno, puno, snažnih tanina i čvrste strukture. Tu je i fina voćna svježina, koja nosi moćnu završnicu u kojoj dominiraju arome zrelih trešanja i džema od crnog voća.

Ponos i uvjerljivo najpopularnije vino vinarije Kovačević je njihov Chardonnay. Vino je slamnato žute boje sa odsjajem kristalne bistrine, prepoznatljivo po upečatljivim aromama tropskog voća i elegantnim tonovima citrusa, kao i po glatkoj teksturi i energičnoj svježini sa notama grejpa u završnici.

Vjerujemo da će svi ljubitelji Chardonnay-a u ovom vinu prepoznati njegovu karakteristično kompleksnu i raznovrsnu aromu koju mu daje vjerojatno jedna od najpopularnijih i najrasprostranjenijih bijelih sorti, čija vina pripadaju elitnoj grupi najkonzumiranijih vina na svijetu.

Vina kovačević

13.70  (103.22 kn)
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK
1 EUR = 7,53450 HRK

Odgovori